Husmortricks

Praktiske tips til din hverdag

Vinduespudsersæbe – hvilken skal man vælge?

03/08/2019 Redaktionen 0 Comments

Betalt samarbejde med HUMA.dk

Et gammelt husmortrick lyder, at man skal efterpolere sine vinduer med avispapir.

Lad os få aflivet den myte én gang for alle: Moderne aviser indeholder ikke blyfarve, og har derfor ikke en polerende effekt. Dine vinduer bliver ikke renere eller blankere, af at anvende aviser til poleringen.

Anbefalingen herfra er derfor klar. Almindelig vinduesvask med en god sæbe, indvasker og skraber er vejen frem. Slut til sidst af med at tørre alle kanterne af, med enten et gammelt viskestykke, eller en klud som er særligt designet til vinduespudsning.

Men hvilken vinduessæbe skal du så købe? Husmortricks.dk har gjort arbejdet for dig, og testet tre populære professionelle vinduespudsersæber.

Test af forskellige vinduessæber hvor skummen på vinduet er synligt

Test af tre førende vinduessæber:

Allerede nu kan vi godt afsløre, at alle tre vinduessæber klarer sig meget fornuftigt i test. De tre professionelle sæber er derfor klart at foretrække, sammenlignet med lav selv vinduespudsersæber.

Alle tre produkter er ligeledes kendetegnet ved, at være højkoncentrerede. Som privatperson har du derfor til flere års vinduespudsning, hvis blot du køber én enkelt flaske vinduespudsersæbe.
Moerman Vinduessæbe

Moerman Squeeze Deluxe (fornuftigt køb – især til grundrengøring)

Rengøringseffekt: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Duft: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Glid/optørring: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Miljø: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Pris: ⭐⭐⭐ 3/5

Total: 20/25 point

Generelt om produktet: Moerman Squeeze Deluxe, er navnet på det belgiske vinduespudserbrand Moerman’s vinduespudsersæbe. Produktet har det kendetegn, at sæben er i gelform, og at den leveres i en flaske med en særlig doseringsfunktion. Flasken har således “no drip”-funktion, som gør at sæben ikke ryger ud, hvis flasken eksempelvis vælter eller vendes på hovedet. Kun ved tryk på flasken, kommer sæben ud.

Produktet anbefales anvendt ved at dosere 3 dråber sæbe direkte på indvaskerbetrækket, hvorefter at sæben fordeles på ruden ved at lave cirkelbevægelser på glasset. Vinduessæben kan dog også anvendes til opblanding i vand.

Fordele:

 • God tæt skumeffekt
 • Utrolig god snavsopløsende effekt. Selv på krævende opgaver såsom førstegangspudsninger, vinduespudsning ifm. byggerengøring, indvendig vinduespudsning i rygerhjem mv. klarer sæben sig forbavsende godt.
 • Godt glid, hvilket er med til at lette vinduespudsningen og sikre et godt resultat.
 • Innovativ flaske, og mulighed for direkte dosering på indvaskerbetræk
 • Tilsat parfume som dufter fornuftigt (uden at være prangende)
 • Tørrer generelt pænt op, og er i nogen grad med til at forhindre “helligdage”
 • Højkoncentreret og 90% bionedbrydelig inden for 28 dage. 60% af produktkomponenterne er plantebaserede, eller kommer fra vedvarende kilder.

Ulemper:

 • Høj pris (50-60,- inkl. moms for 500 ml) – men er dog højkoncentreret
 • Kan have en lille tendens til (for) hurtig optørring på meget varme dage
 • Er ikke altid lige nem at dosere direkte fra flasken (dette kan dog modvirkes ved at dosere direkte fra flasken på vinduet, frem for på indvaskerbetrækket – eller ved at dosere i vandet)
 • Fremstillet i Belgien, hvilket kræver ca. 1200 km transport fra producent til grossist og til forhandler med tilhørende C02-udledning til følge
 • Indholder parfume og farve (hvis du ønsker at undgå dette)

Konklusion: Moerman Squeeze Deluxe er en professionel vinduessæbe med rigtig fornuftige egenskaber. Om du er til dosering direkte på indvaskerbetrækket eller ej, er meget en smagssag da metoden både har sine fordele og ulemper.

Produktet er længder bedre end mange andre vinduessæber som vi har prøvet, og er derfor et fornuftigt køb – især til grundrengøring af vinduer.

Køb Moerman Squeeze Deluxe med prisgaranti på HUMA.dk

HUMA Vinduessæbe (bedst til prisen)

HUMA Svanemærket Vinduessæbe

 

Rengøringseffekt: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Duft: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Glid/optørring: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Miljø: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Pris: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Total: 22/25 point

 

Generelt om produktet: HUMA Vinduessæbe er en klassisk professionel vinduessæbe, i lighed med de vinduessæber som du finder hos de fleste rengøringsgrossister. Produktet er gennemprøvet gennem mange år, og har sin faste brugergruppe blandt vinduespudsere. Glidet og optørringsegenskaberne er gennemsnitlige.

Produktet har ingen ekstraordinære fordele, men leverer et solidt resultat som langt de fleste vil være fuldt ud tilfredse med.

Fordele:

 • Lav pris (32-40,- pr. liter). Pris pr. liter brugsopløsning mellem 3,1-4 øre inkl. moms pr. liter
 • Drøj i brug (1 liter giver op til 1000 liter færdigblandet sæbeopløsning)
 • Uden tilsat farve
 • Svanemærket
 • Fremstillet i Danmark blot 35 km fra forhandleren (lavt CO2-aftryk). Sæben leveres direkte fra fabrikken til forhandleren uden håndtering på fragtterminal.

Ulemper:

 • Tilsat parfume (såfremt du ønsker at undgå parfume)
 • Glid og optørringsegenskaber på et niveau som “kun” er lidt bedre end gennemsnittet
 • Ikke helt så god rengøringseffekt på særligt beskidte vinduer som fx. Moerman Squeeze Deluxe

Konklusion: HUMA Vinduessæbe er ganske fin vinduespudsersæbe, til helt almindelig brug. Miljømærkningen og et pænt Co2-aftryk kan være en fordel ift. arbejdsmiljø og grøn profil.

Vinduessæben også uden smarte egenskaber. Den gør hvad den skal, uden fancy emballage mv. Sæben får derfor anbefalingen “bedst til prisen” i vores test af vinduessæber, grundet produktets kvalitet sammenholdt med den meget attraktive pris.

Køb HUMA Vinduessæbe med prisgaranti på HUMA.dk

Buzil Planta View (testvinder)

Buzil Vinduessæbe

 

Rengøringseffekt: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Duft: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Glid/optørring: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Miljø: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Pris: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Total: 23/25 point

 

Generelt om produktet: Planta View fremstilles af den tyske Buzil, som hører til blandt superligaen inden for producenter af rengøringsmidler. Denne vinduessæbe er en miljømærket udgave af Buzil’s klassiske vinduessæbe BUZ WindowMaster, som i skrivende stund har 98% 5-stjernede anmeldelser på Amazon.de (ud af 46 kundeanmeldelser), og 100% 5-stjernede anmeldelser på ebay.de (ud af 7 anmeldelser). Der er med andre ord tale om et kvalitetsprodukt, som har mange faste (og glade) brugere.

Buzil Planta View har et super fint glid, og har rigtig gode egenskaber når det kommer til stribefri optørring.

Flere brugere skriver tilmed, at de med succes har anvendt Buzil Planta View i elektroniske vinduesvaskere. Da dette som udgangspunkt strider mod producenternes anbefalinger, skal vi for en god ordens skyld nævne, at dette er på eget ansvar.

 

Fordele:

 • Utrolig behagelig duft (bedre end Moerman Squeeze Deluxe)
 • Rigtig flotte optørringsegenskaber, som er med til at forhindre helligdage og striber efter løbere
 • Danner et beskyttende lag, som modvirker gentilsmudsning
 • Miljømærket med EU-blomsten (det europæiske alternativ til svanemærket)
 • Højkoncentreret. Mange anvender således produktet i et mindre doseringsforhold end oplyst af producenten
 • Har ligeledes gode egenskaber til rengøring af bilvinduer, spejle og vinduesrammer

Ulemper:

 • Ikke så god som Moerman Squeeze Deluxe til grundrengøring (dog har produktet gode egenskaber mod nikotin på både glas og vinduesrammer)
 • Indholder parfume og farve (hvis du ønsker at undgå dette)
 • Fremstillet i Sydtyskland, hvilket kræver transport på >1000 km fra producent til forhandler (med tilsvarende CO2-udledning til følge)

Konklusion: Buzil Planta View klarer sig bedst på flest parametre, og er derfor en klar testvinder.

Der er virkelig tale om en kvalitetssæbe, hvor kun ganske få detaljer trækker nedad. Til hård grundrengøring er Moerman Squeeze Deluxe en smule mere effektiv, men til almindelig vinduespudsning er vinduessæben her helt fantastisk.

På miljøfronten trækker det op, at produktet er miljømærket, mens det trækker væk at produktet har en relativ lang transportafstand til Danmark. Ønsker du at undgå farvestoffer og parfume, er Planta View ligeledes ikke det rette valg.

Køb Buzil Planta View med prisgaranti på HUMA.dk

 

Se også: Buzil Planta View – verdens måske bedste glasrens

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *